Over Bohemian Roos

dit ben ik

In 2019 wilde ik zelf een plantenhanger maken en ging opzoek naar tutorials. Zo ontdekte ik de wereld van macramé! Na heel wat filmpjes en blogs bekeken te hebben, ging ik aan de slag met wandkleden en dromenvangers. En voordat ik het in de gaten had, was ik volledig verslaafd! Omdat ik niet van kopiëren hou, bedacht ik al snel mijn eigen patronen en combineerde ik verschillende technieken. Met vallen en opstaan en vooral heel veel uitproberen, heb ik mijn eigen unieke technieken en patronen ontwikkeld. En blijf ik hierin groeien omdat de creatieve geest nooit stil staat.

Als je geïnteresseerd bent in de verschillende macramé mogelijkheden, kijk dan op You tube via deze link https://www.youtube.com/results?search_query=macrame. Ik heb ervoor gekozen om geen tutorials te maken omdat er echt al heel veel zijn. En ik ben erg verlegen op de camera 🙂 Via de pagina Achtergrond creaties, laat ik je wel korte video’s zien van de verschillende creatie processen.

In het rustige noorden van Nederland werk ik vanuit mijn woonkamer aan alle creaties. Ik vind het fijn om regelmatig even wat anders te doen. Zo kijk ik steeds van een afstand en met een frisse blik naar mijn werk. Macramé is voor mij een soort meditatie, ik steek een wierookje aan en zet een relaxt muziekje op. Met een kopje kruidenthee neem ik voor iedere creatie alle tijd. Ik werk letterlijk met veel liefde en word al blij als ik met de voorbereidingen van een creatie bezig ben. Dit doe ik naast mijn werk als zelfstandig gastouder, waarbij ik 3 tot 4 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar opvang in mijn eigen huis. De balans tussen de gezelligheid van de kinderen en het rustgevende handwerk is voor mij echt ideaal. Voor meer info over gastouderopvang kan je even kijken bij https://www.gastouderland.nl

Na bijna een jaar was mijn verslaving zo uit de hand gelopen dat niet alleen mijn eigen huis vol hing, maar ook de huizen van mijn familie en vrienden begonnen behoorlijk vol te raken. Omdat mij al vaak was gevraagd of ik mijn creaties ook verkocht, heb ik eind 2020 besloten om ze te gaan verkopen. Hiervoor moest ik ook nog wel even over een onzekerheidsdrempel klimmen hoor! Er zijn veel goede macramé artiesten binnen en buiten Europa en ik bekijk/volg dezen nog steeds graag voor inspiratie. En ik hoop anderen net zo te inspireren met Bohemian Roos. Volg mijn social media om op de hoogte te blijven van nieuwe creaties. Veel shopplezier!

Liefs Roos